Demonstrasjon med Kjersti Johannessen

Demonstrasjonen knytter seg til Kjersti Johannessens utstilling på KRAFT Bergen, i prosjektrommet, fra 30. oktober til 23. desember 2020.

Kjersti skriver selv om sin prosess frem mot denne utstillingen og via hennes gjesteopphold her på S12 i den følgende teksten:

“I august 2019 var jeg så heldig å få AiR på S12 i Bergen.

Dette var en unik mulighet til å kunne utvikle et helt nytt konsept som jeg lenge hadde hatt lyst til å gå i gang med og faktisk vise i Bergen på Kraft i mai 2020.

Det var ikke et bedre sted å kunne jobbe frem mot denne utstillingen enn i byen den skulle vises.
Teamet på S12 var så talentfulle, profesjonelle og dyktige. Dette hjalp meg veldig i min kunstneriske utvikling og med å jobbe frem dette nye prosjektet.

Dette er først gang jeg har separatutstilling i Bergen. Grunnen til at jeg søkte utstilling akkurat her er at temaet jeg jobber er aktuelt å vise i Bergen og at KRAFT er et anerkjent galleri. Nord-Norge, hele Norges kystlinje, og selvfølgelig Bergen, som en av de store handelsbyer innen fiskeri i Norge opp gjennom tidene var viktig inspirasjon for meg til dette prosjektet.

I august 2019 var jeg i Bergen på S12 som Artist in Recidens for å lage tester og komme i gang med ideprosessen til utstillingen. Det var utrolig berikende og inspirerende å få være i Bergen og jobbe mot denne utstillingen. Jeg fikk lagd en god del av verkene til utstillingen ferdig på S12 og fortsatt arbeidet i Oslo utover høsten og vinteren med produksjonsstøtte fra Hordaland Kunstsenter.

Under demoen vil jeg, godt hjulpet av verstedsmester Timothy Belliveau, lage en av vasene fra serien «Skarpe kanter», som jeg lagde under mitt opphold her i august 2019.

Når jeg tenker på havet tenker jeg først og fremst på hvor vakkert det er og hvilken ro det kan gi. Men jeg tenker samtidig på hvor uhyggelig og nådeløst det kan være. Kontrasten er stor, det er utfordrende og inspirerende.  Havet har gjort oss i Norge rike, vi hadde ikke overlevd uten Lofotfiske. Havet har vært en stor del av den kystnorske levemåten og kilde til rikdom i form av fisk. Men samtidig var det en tøff levevei. Havet gir, men havet kan også ta, så man må vise respekt. Det er fryktet og elsket.

Jeg finner stadig flere referanser mellom mitt materiale og havet. Det er transparent, det er åpent og kan få nydelige fargenyanser når lyset bryter i det. Hovedingrediensen i glass er sand, som deler av bunnen på havet og fjæra hvor havet slår imot og danner mønster. Tar jeg på glasset danner jeg spor. Glasset er i konstant bevegelse og det er også havet. Flo og fjære. Ved å våge seg ut på utrygt farvann lærer man seg å mestre det, og med respekt kan man temme begge deler. Både havet og glasset. Man kan finne en meditativ tilstand ved begge disse stedene. Ved havet, i glasskulpturen og i glasshytta.

Jeg vil fortelle en historie om oppvekst i nord, fisket, havet og drømmen om livet et annet sted, spørsmålet om hva som finnes bortenfor horisonten, men også det å finne ro i ens egen historie og opphav.”

Dato

Oct 31 2020
Expired!

Tid

14:00 - 16:00

Sted

S12 Galleri og Verksted
Bontelabo 2
Kategori
Utstilling i Kraft Bergen
Demonstrasjon med Kjersti Johannessen | S12 Open Access Studio and Gallery