Glasspaneler fra arbeidet Embers av æsa Björk

Re-M-Embers av Æsa Björk

I utstillingen Re-M-Embers tar Æsa Björk for seg tema som minne, tap av minne og tanker rundt personlig isolasjon.

Gallerirommet fylles av reflekterende og delvis gjennomskinnelige glasspaneler, og som betrakter inviteres vi til å bevege oss mellom de ulike lagene, iscenesatt av lyd- og videoprojeksjoner. Omgivelsene fragmenteres og tilsløres, man ser at det er noe på andre siden, uten å helt kunne gripe tak i det. 

Kroppen er et tilbakevendende tema i arbeidene til Æsa Björk. Hun benytter seg ofte av støpt eller fuset glass i kombinasjon med andre materialer, og tar gjerne i bruk ny teknologi i sitt kunstneriske uttrykk eller i utviklingen av det.  

Re-M-Embers er en videreutvikling av den stedsspesifikke installasjonen Embers som de siste to årene har vært stilt ut på “Passage at the Byre” i Skottland, i regi av Bullseye Projects USA. Installasjonen i S12 vil være i utvikling gjennom hele utstillingsperioden.

Æsa Björk (f. Reykjavik) har studert ved VSUP i Praha under Vladimir Kopecky og har en mastergrad fra Edinburgh College of Art i 1997.  Hun har deltatt på mange utstillinger nasjonalt og internasjonalt, og er innkjøpt av KODE i Bergen, Nasjonalmuseet i Oslo, Toyama Glass Art Museum i Japan m.m. Björk har vunnet flere viktige priser,  i  2018 ble hun tildelt Grand Prize på Toyama International Glass Exhibition, i  2020 mottok hun et 10-årig arbeidsstipend fra Norsk Kulturråd og i 2022 ble hun tildelt Coburg Glasspreis for Contemporary Glass, som er Europas mest prestisjefylte pris innen samtidsglasskunst.

 • 00

  dager

 • 00

  timer

 • 00

  minutter

 • 00

  sekunder

Dato

jul 19 2024 - sep 15 2024

Tid

12:00 - 16:00
Kategori
Re-M-Embers av Æsa Björk | S12 Galleri og Verksted