Staben

 • Noah Hartley blowing glass in S12

  Noah Hartley

  Studio manager

  Noah Hartley er verkstedsmester, og ble en del av S12 sitt team i mai 2023.

  Hartley er en australsk glassblåser, designer og kunstner. Han har en Bachelor of Design Arts (Glass) fra the Australian National University School of Art and Design, og har arbeidet som tekniker og kunstner ved glasstudioet JamFactory i Australia, samme sted som han var læring fra 2019-2021. Hartley har tatt flere kurs med fokus på glass ved Pilchuck Glass School (USA), Corning Museum of Glass (USA) og Canberra Glassworks.

  Hartley er inspirert av historien til blåst glass, og spiller både på den ekstravagante overfloden av tradisjonelle venetianske glassarbeider og europeisk glasskutting. Arbeidene hans bruker historiske glassblåsingsteknikker for å oppnå moderne designresultater.

  Get In Touch
 • Æsa Björk

  Creative Director

  Æsa Björk: etablerte S12 i 2005, administrerende direktør frem til sommeren 2011 og har siden vært kunstnerisk rådgiver. Hun var ansatt ved School of Art and Design, Sculpture/Dimensional Studies ved Alfred University, NY fra 2011-14. Æsa tok sin mastergrad ved Glass Department of Edinburgh College of Art i 1997. Hun studerte også som utvekslingsstudent ved Prague Academy of Art and Design hos professor Vladimir Kopecky i 1994. Hun har brukt mye tid på Pilchuck Glass School både som student, TA og Emerging Artist in Residence. I 2006 var hun gjestekunstner i Corning Museum of Glass. Hun vandt Grand Prize for arbeidet Shield II i Toyama International Glass exhibition 2018 og Coburger Glaspreis for arbeidet Fragments i 2022 begge arbeidene er nå en del av de permanente samlingene til disse museene. I tillegg er arbeidene hennes representert i samlingene til KODE i Bergen, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Nasjonalmuseet i Oslo og National Museums of Scotland. For å se arbeidene hennes besøk websiden www.aesabjork.net

  Get In Touch
 • Bergljót Jónsdóttir

  Director

  Bergljót Jónsdóttir: direktør for S12 siden 2012. Hun har diplom i European Cultural Management, og MS i musikk- og musikkutdanning fra University of Illinois i Urbana-Champaign, USA. I 1999 ble hun kåret til «Chevalier des Arts et Lettres» av det franske kulturdepartementet. Hun var den første direktøren for Nordic Culture Point i Helsingfors, Finland, fra 2007-2011. I 1995-2004 var hun direktør for Bergen International Festival, og 1986-1994 direktør for Islands musikkinformasjonssenter. Har også vært medlem av Norsk Kulturråd og hatt styreverv ved flere kulturinstitusjoner, blant annet Den Norske Opera og Nasjonalmuseet i Oslo. Hun har gjennom hele karrieren arbeidet for å fremme kultur og kunst i både nasjonal, regional og internasjonal sammenheng.

  Get In Touch
 • Anett Haukås

  Admin manager

  Anett Haukås har arbeidet i S12 siden 2011 med undervisningsprosjekter som DKS og Søndagsskolen, kommunikasjon, innholdsproduksjon og ulike administrative oppgaver som søknadsskriving og rapportering . Hun har en mastergrad i Kunsthistorie (2011) og en bachelor i Visuell Kultur (2007) fra Universitetet i Bergen, hvor hun også har studert spansk.  Haukås ferdigstiller et årsstudium i digital markedsføring våren 2024.

  Haukås er også administrativ leder for Performance Art Bergen og har vært med og organisere Norges største performancekunstfestival, PAB OPEN (2013,2015, 2017, 2019).

  Get In Touch
 • Beatrix Kricsfalussy

  Formidler

  Beatrix Kricsfalussy: har en Master i dekorativ kunst og design fra institutt for keramikk, glass og metall ved Universitetet Ion Andreescu i Cluj 2001. Hun har tatt kurs i Tiffany-teknikken, og produsert og solgt objekter, vinduer, vegglamper, lysestaker, klokker og smykker i samarbeid med motedesigneren Kinga Varga. Kricsfalussy har flere ganger deltatt på TGKs International Competition. I 2018 tok hun en Bachelor i praktisk pedagogisk utdannelse med fordypning i kunst på UiB. Siden da har hun jobbet som lærer og som formidler på S12 hvor hun har vært ansvarlig for ulike prosjekter og kurs.

   

  Get In Touch

Previous members of the S12 team

 • Galla Theodosis glass artist

  Galla Theodosis

  Workshop Manager

  Galla Theodosis var verkstedsmester fra oktober 2021 til mai 2023.

  Theodosis har en MA i Fine Arts med fordypning i Glass fra Haute École des Arts du Rhin (FR), 2015. Siden den gang har hun reist i Italia, Canada, USA, Frankrike, Tsjekkia, Sverige og Danmark for å tilegne seg mer kunnskap og ferdigheter i blåseverkstedet.

  I sitt kunstneriske arbeid nytter Theodosis en rekke teknikker. Hun utforsker glass i kombinasjon med andre materialer, og gjennom skulpturelle arbeider og installasjoner.Glassets mange kvaliteter, både estetiske og symbolske, er kjernen i hennes praksis. Theodosis arbeid er en del av samlingene til Museo del Vetro i Venezia (IT) og STARworks i Star (NC, USA).

   

  Get In Touch
 • Emma Baker

  Workshop Manager

  Emma Baker (UK): verkstedsleder og assistent for Artists in Residence fra mars til oktober i 2020. Hun har BA fra Sunderland University i 2014, og har siden jobbet i glasstudioer over hele Europa. I 2019 var hun en av to kunstnere ved North Lands Creative, i et toårig program for glasskunstnere. Har videre vært Artist in Residence ved Berlin Glas, The Glass Factory, S12 Bergen og North Lands Creative. Hennes arbeider er representert både i offentlige og private samlinger, og har blitt vist i Storbritannia og Irland. Hun har mottatt stipendmidler til USA og  jobbet med internasjonale tverrkulturelle prosjekter støttet av British Council Scotland og Creative Europe. Baker har også vært lærerassistent ved Corning Museum of Glass, Bild-Werk Frauenau og North Lands Creative.

  Get In Touch
 • Maria Frantzsen

  Educational coordinator

  Maria Frantzsen: koordinator for flere prosjekter og programmer ved S12. Hun har arbeidet med glass siden 1996, og har mastergrad i 2004 fra Glass Department of Edinburgh College of Art. Hun var også utvekslingsstudent ved Canberra School of Art i 2001, og har deltatt på sommerkurs ved Northlands Creative Glass og Pilchuck Glass School. Hun har vært lærer i både kunst og glass på forskjellige nivåer og har også utdannelse innen kunstutdanning fra Bergen Kunsthøgskole. Arbeidene hennes er i den offentlige samlingen av Vestlandet Museum for dekorativ kunst og Sogn og Fjordane kunstmuseum.

  Get In Touch
 • Jessie Blackmer

  Workshop Manager

  Jessie Blackmer (USA): verkstedleder og assistent for Artists in Residence fra juni 2018 til april 2020. Blackmer har jobbet med glass siden 1999. Hun mottok sin BFA fra Massachusetts College of Art i 2004, og har MFA fra Ohio State University i 2011. Hun har hatt stipend fra Jon og Mary Shirley, Artist in Residence at Wheaton Village, og Pilchuck Emerging Artist in Residence. Har også vært lærerassistent ved Pilchuck Glass School, Haystack Mountain School of Crafts og Penland School of Crafts.

  Get In Touch
 • Charlotte Lemaire

  Charlotte Lemaire: verkstedsansvarlig i tillegg til assistent for Artists in Residence fra april 2017. Charlotte lærte glassblåsing i hjemlandet Frankrike, og fortsatte studiene ved The Royal Danish Academy, School of Design, Bornholm, hvor hun i 2013 ble uteksaminert med BA i glass. Hun har jobbet med glass ved forskjellige verksteder; i Frankrike, USA og siden 2014 i Norge.

  Get In Touch
 • Thomas Petersen

  Thomas Petersen: Verkstedsansvarlig fra august 2015 til april 2017. I tillegg hjalp han Artists in Residence og deltok i pedagogisk arbeid i tilknytning til søndagsskolen og introduksjonskurset i glassblåsing. Glassblåser utdannet ved Orrefors i Sverige.

 • Monica A. Amundsen

  Monica A. Amundsen: ansvarlig for verkstedet fra august 2014 til august 2015. Hun bistod i tillegg Artists in Residence, og deltok i arbeidet med Søndagsskolen og UNG15. Hun var Artist in Residence i S12 deler av juni og juli 2015.

  Get In Touch
 • Damien François

  Damien François: verkstedsansvarlig fra mars 2012. Var også assistent for Artists in Residence og kursholder. Han studerte ved Den Danske Designskolen, Center for Glass and Ceramic, Bornholm, hvor han i 2010 tok sin BA i Glass. Hans arbeid er primært drevet av  materialeksperimentering. Basert på utforskningen og utnyttelsen av de mange mulighetene glass tilbyr, har arbeidet hans til hensikt å nærme seg problemer med forvirring og usikkerhet. Han er interessert i den ukjente siden av glassets egenskaper.   www.damienfrancois.com

  Get In Touch
 • Alli Hoag

  Alli Hoag: Artist in Residence ved S12 og verkstedsleder fra august 2013 til juli 2014. Hun har en MFA fra Alfred University i 2012, hvor hun også har undervist i skulptur og glass. Hennes arbeider består blant annet av installasjoner i glass og mixed media som utforsker den uklare grensen mellom virkelige og forestilte opplevelser. Hoag har stilt ut både nasjonalt og internasjonalt, og jobber for tiden mot sin soloutstilling i 2014 i Urbanglass, i Brooklyn, NY i november 2014.

  Get In Touch
 • Terese Longva

  Terese Longva: BFA ved New York State College of Ceramics, Alfred University, i 2008. Hun studerte ved Edinburgh College of Art i Skottland, etterfulgt av tre år ved Kosta Glass School i Sverige. Hun studerte også ved Ålesund kunstfagskole, Norge. Hun arbeider i en rekke medier, men video og performance har en sentral plass i arbeidet hennes. Som en del av kunstnerduoen Longva + Carpenter, undersøker Longva blant annet temaer som personlig lengsel, feministisk ideologi og politiske saker. Longva har vist sitt arbeid på forskjellige arenaer i USA og Europa.

  Get In Touch
 • S12 Members

  Erik Meling

  Admin manager

  Erik Meling er vår vikarierende administrasjonssekretær, presse- og informasjonsansvarlige.  Erik arbeider med administrative oppgaver, som markedsføring og rapportering med videre, ved siden av å  bistå så vel de gjestende kunstnerne, som besøkende i galleriet.

  Erik har en master i kunsthistorie, samt en post graduate grad i sceneregi og studier i spansk. Han har til nå arbeidet som turistguide, for mange skandinaviske kunst og kulturgrupper både i Spania og Portugal, men også i de fleste andre Europeiske land.

  Get In Touch
 • Patrícia Šichmanová

  Patricia Sichmanová: praktikant ved S12 i 2016. Fra Bratislava, Slovakia, hvor hun fullførte MFA ved Academy of Fine Arts and Design i 2017. Hennes masterprosjekt vant tredje pris i den internasjonale konkurransen Stanislav Libensky Award, Praha. Hun studerte også metall ved Høgskolen i Sørøst-Norge, Rauland, Norge og glass- og keramikkdesign ved Häme University of Applied Sciences, Hämeenlinna, Finland.

  Hun fant inspirasjon i naturen, og det nordiske landskapet hadde stor innvirkning på henne og  på verkene hennes. I 2016 startet hun som praktikant i S12 Galleri og Verksted, hvor hun ferdigstilte masterprosjektet sitt og arbeidet frem til 2020.

  Get In Touch
 • Timothy Belliveau

  Workshop Manager

  Timothy Belliveau (Canada) er siden september 2020 vår nåværende verkstedsmester. I sitt kunstneriske virke arbeider han primært med glass, keramikk og 3D-programvare. Gjennom disse blander han skulpturelle materialer laget for hånd med geometriske utskrifter og gjengivelser laget på datamaskinen.

  Belliveau ble født i Montreal og mottok sin Bachelor of Fine Arts i glass fra Alberta College of  Art and Design i Calgary, Canada i 2005. Senere var han med på å etablere det internasjonalt kjente glasstudioet ‘Bee Kingdom’ i Calgary i 2005, og Berlin’s første offentlig glass-studio ‘Berlin Glas e.V’ i 2012. Arbeidene hans med Bee Kingdom-kollektivet var utstilt på Cheongju Craft Biennale, på Pergamon Museet i Berlin, og ved Pictoplasma-festivalen i Monterrey, Mexico.

  Timothy har også jobbet på Ox-Bow School of Art and Artist Residency i Michigan, USA, og var han gjestekunstner ved Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC) i Nederland. Gjennom 2018 og 2019 var han studie koordinator for det legendariske studioet UrbanGlass i Brooklyn, USA.

   

  Get In Touch
 • Herdis Torsvik

  Herdis Torsvik (f 1965): medstifter av S12, og var aktiv her fram til 2011 da hun startet eget keramikkverksted ved USF, Bergen. Utdannet ved Høgskolen i Akershus, Fakultet for produktdesign, 1999-2002. I S12 deltok hun i alle planleggingsprosessene frem til åpningen i 2007, samt de påfølgende årene.

   

  Get In Touch
 • Linn Kalseth

  Linn Kalseth: kom til Bergen i 2007 for å jobbe som assistent for Æsa Bjørk, og ble dermed involvert i grunnleggelsen av S12. Frem til 2009 var hun ansvarlig for de første utdanningsprogrammene for barn. I 2017 var hun tilbake som lærer ved S12, samtidig som hun produserte et arkitektonisk bestillingsarbeid i S12-studioet. Ble uteksaminert fra Glass-avdeling ved Royal Danish Academy of Design, Bornholm, 2004. Hun har arbeidet på glasskollektivet Celsiusglass, vært gjestekunstner på Glassmuseet i Ebeltoft og jobbet som gjestelærer ved Orrefors Glasskole i Sverige. Hun har videre gått på masterclasses ved Northlands Creative Glass og Pilchuck Glass School. 

  Get In Touch
Header photo Kit Paulson
Staben | S12 Galleri og Verksted