Mads Høbye

I desember er den danske installasjonskunstneren og forskeren, Mads Høbye, gjestekunstner i S12. Høbye hadde et virtuelt residency i S12 allerede i 2020, hvor han startet et samarbeid med vår daværende verkstedsmester Tim Belliveau, via en serie strømmede dialoger og arbeidsøkter. I denne runden er han fysisk tilstede i verkstedet og arbeider videre med sine eksperiment hvor glass og interaktiv teknologi fusjonerer. Resultatet får man se i utstillingen, Sensing Presence, som åpner i galleriet i begynnelsen av januar 2022.

Mads Høbye har en doktorgrad i interaktiv design fra Medea ved Universitetet i Malmö og er en av grunnleggerne av illutron collaborative interactive art studio. Han forsker på potensialet til digital materialutforskning innen kunst og teknologi, og har stor interesse for “maker hacktivism”- hvor kunst og elektronikk kobles sammen, samt eksperimentell elektronisk oppsirkulering. Som førsteamanuensis ved Institutt for mennesker og teknologi ved Universitetet i Roskilde, har han vært med å etablere Exostudio for å kunne skape et tverrfaglig samarbeid mellom kunstnere, forskere, innovatører og skapere generelt.

Siden 2004 har Høbye stilt ut i museer, offentlige rom, og storskala-eventer samtidig som han har produsert akademiske publikasjoner som metarefleksjoner over egen praksis. 

http://www.hobye.dk/

Dates:  Desember 2021-Januar 2022
Mads Høbye | S12 Galleri og Verksted