Transparent tegl

Visuell kunstner Hilde A Danielsen stiller ut sitt konsept Transparent tegl i Bergen for første gang – i S12.

Konseptet er et utviklingsarbeide i grenselandet mellom kunst og arkitektur. Danielsen stiller ut utprøvinger, prototyper og utsnitt av større verk, samt visning av reelle og virtuelle bilder av elementene satt i ulike sammenhenger. Bl.a. aktuell ved to stedsrelatert teglinstallasjoner i utstillingen Architectural Ceramic- Art, innkjøp ved Clayarch Gimhae Museum i Sør Korea og den forestående nyåpningen av Kulturhuset på Ibestad, Troms – med utsmykkingen Skulpturell skillevegg i foajé.

Danielsen har høstet stor anerkjennelse og interesse nasjonalt og internasjonalt for sine ideer med perforerte skulpturelle teglvegger og installasjoner. Transparent tegl utfordrer den konvensjonelle ideen om hva tegl/leire er og hva den kan brukes til. Deler av konseptet er tidligere vist ved .ekwc/Ceramic and Architecture, Dutch Design Week i Eindhoven, Nederland 2009 og Code09, København, Danmark 2009, på DogA i Oslo, under Unge Talenter 2008, A world of Folk – Stavanger 2008, Prosjektutstilling Galleri Format, Oslo 2007, Norge og først del Transparent tegl 2 i utstilling Brick under Rotterdam City of Architecture 2007, Nederland.

I forbindelse med utstillingen har Danielsen som gjestekunstner fått anledningen til å eksperimentere ut nye ideer ved glass og keramikk verkstedet på S12.

 
Dates:  19.02. - 21.03.2010
Transparent tegl | S12 Open Access Studio and Gallery