Young & Loving!

Hvor stresset kan et glass bli?

Ta på deg spesialbriller og se det som våres øyne ikke oppfatter. Utstillingen Young & Loving tar i år opp i seg trangen til å utforske og finne grunnen for det som ligger bak materialet, et forskerblikk på både naturen og vitenskapen.

Hvordan står det til med jorden, mon tro?

Det handler om Den som betrakter og Den som blir betraktet.

Michael Hernandez sitt arbeid ”Terrestrial Seeker” er et spinkelt stativ med en krystallkule ikledd pels som en Roald Amundsen på jakt etter nye polområder inn i fremtiden. Kanskje er det naturen som er objektet her, eller er det vi mennesker? Sorte flekker av glass på gulvet kan tyde på at det er våre miljøhandlinger han vil sette fokus på – kanskje?

”Rhizome” av engelske Julia Malle er også en som utforsker naturen, Hennes intrikate rotsystem formet i neon er illevarslende: Er det nå det bryter sammen? Eller er det en gedigen kreftsvulst? Pulserende av rødt blod?

Tar du turen til S12 i september må du være forberedt på å selv ta på deg forskerbriller. Ingenting er opplagt eller rett ut forklarlig. Hva er det som menes? Slik skiller kunsten seg fra vitenskap, med det for øye å få betrakteren i tale. Stille seg åpen til ulike meninger, forklaringer. Hvordan føles det, hva tenker du om det?

Tar du utfordringen?

S12 har for fjerde gang fått til ”Young & Loving!”. Et konsept utviklet av S12 og basert på å få frem konesptuelt eller teknisk avansert glasskunst skapt av unge kunstnere fra hele verden og presentere det i Bergen.

I år er det kunstnere fra USA, Estland, England og Tyskland som vises. Temaene er forskjellig fra år til år. Men som tittelen sier så er det et lekent blikk og fortolkning av det å være ung og lovende.

I år er kunstnerene:

Charlotte Potter (USA), Karin Mölder EE), Anna Mlasowsky (DE), Julia Malle (UK) og Michael Hernandez (USA).

 
Young & Loving! | S12 Open Access Studio and Gallery