Young & Loving

Young & Loving! 2019
Gruppeutstilling 04.10 – 10.11.19
Åpning 04.10 klokken 19.00

Young & Loving! er en spøkefull oversettelse av ung og lovende, som peker på utstillingens fokus på nyutdannede kunstnere. En utforskende tilnærming til glass som del av et kunstnerisk uttrykk, er et særlig kjennemerke for utstillingskonseptet som har vært en årlig begivenhet i S12 siden 2007.

Årets kunstnere er: Elmira Abolhasani  (Iran / Portugal), Gaby Berger (Belgia), Anett Biliczki (Ungarn / Danmark), María Renée Morales Lam (Guatemala/ Portugal),Tone Linghult (Sverige), Dan Mirer (USA) og Galla Theodosis (Frankrike).

Young & Loving! representerer i år som tidligere år en variasjon av tema, teknikk og uttrykk.   I flere av arbeidene ligger et ønske om å synliggjøre det usynlige. Dette ser vi blant annet hos Tone Linghult som gir følelser fysisk form gjennom sine skulpturer i netting og glass, og hos María Renée Morales Lam, som arbeider med fravær og en rekke vitenskapelige fenomener relatert til lys, rom og tid.  Elmira Abolhasani utforsker menneskelige nettverk og identitet, i sitt veggarbeid som består av hundrevis av hender formet i teknikken flamworking. I “Searching for Snow Whites Apple”, blir vi minnet om menneskers påvirkningskraft og forgjengelighet. Her ser Gaby Berger på problemer knyttet til matvareindustrien, og presenterer en hel meny av forgiftet og potensielt dødelig mat.

Gjennom gjestekunstnerprogrammet, AiR i S12, har Elmira Abolhasani, María Renée Morales Lam og Tone Linghult fått mulighet til å utvikle nye arbeider til utstillingen i S12 sitt verksted. Elmira og Tone vil være tilstede på åpningen.

 
Young & Loving | S12 Galleri og Verksted