Brian Corr

Brian Corr skaper skulpturer og store installasjoner som utforsker perseptuell liminalitet som et middel for å legge til rette for kontemplativ opplevelse. Ved å aktivere lys og skygge gjennom organiseringen av volum og tomrom, søker hans arbeid å inkarnere en følelse av det dype og det transcendente.

Corr har en doktorgrad fra Australian National University, hvor han undersøkte de estetiske og filosofiske elementene av kontemplativt rom i japansk arkitektur. Corrs arbeid er representert i mange offentlige og private samlinger over hele verden, inkludert National Gallery of Australia, Art Gallery of Western Australia, Toledo Museum of Art og Denver Art Museum. Brian Corr er også en dyktig glassblåser med over 20 års erfaring. Han har undervist ved skoler som Corning Museum of Glass, Penland School of Crafts, Pilchuck Glass School, JamFactory, Namseoul University, Sydney College of the Arts og Australian National University. Han er for øyeblikket førsteamanuensis ved Jackson Dinsdale Art Center ved Hastings College.

I S12 utforsket Corr nye retninger i egen praksis, inkludert en pågående interesse for lys-/lampedesign og videre undersøkelser av forbindelsen mellom form og mønster

Dates:  June 2024
Brian Corr | S12 Galleri og Verksted