DH McNabb

DH McNabb (f.1980) startet den akademiske reisen sin i 1999 på Centre College, Kentucky og fortsatte deretter med en Master i kunst fra Rhode Island School of Design i 2012. Corning, Seattle, Prague, Lybster, Weil am Rhein, Murano, Nuutajärvi, Istanbul, Toyama, Saint-louis les Bitche og Bergen er noen av stedene glasset har ført ham. Underveis har han arbeidet, assistert og samarbeidet med mange kunstnere som har hjulpet ham både faglig og personlig. 

For DH handler det å skape i glass om samarbeid, enten det er med en annen glassmaker, kunstner eller designer. Når det gjelder kunst og design, foretrekker han å bevege seg mellom de to; og tenker at han til syvende og sist er en skaper og katalysator for dette materialet. Det viktigste dette materialet har lært ham, er at det ikke nødvendigvis handler om hva du kan lage, men hva du kan avsløre…

I S12 har DH McNabb gjenopptatt et prosjekt han startet da han var gjestekunstner her i 2016. Med solnedganger som inspirasjon, lager han flatt glass av blåste sylinderformer. Det flate glasset smeltes sammen til blokker, som han i kaldtverkstedet bearbeider før  de varmes opp igjen, og festes i bunnen av en beholder i tilsvarende farge.

Dates:  Februar- Mars 2023
DH McNabb | S12 Galleri og Verksted