Karen Lise Krabbe
Karen Lise Krabbe (f. 1955) har posisjonert seg som en av Danmarks mest eksperimentelle glasskunstnere. Utforsking av materialet og ulike materialsammensetninger står sentralt i hennes kunstnerskap. Arbeidene er bygget opp lagvis, og består av tredimensjonale skulpturer i et organisk formspråk.
Som gjestekunstner i S12 skal Karen Lise Krabbe videreutvikle sitt nye glassmateriale “alginatglass”, et materiale som har tekstile egenskaper og kan formes kaldt, noe som vanligvis ikke er mulig å gjøre med glass. Ved å tilføre alginat, åpner det seg nye muligheter, – med dette glasset kan man både strikke og hekle.
Alginat utvinnes blant annet fra stortare, og har over 600 bruksområder innenfor biomedisin, mat og industri. Det brukes som fortykningsmiddel i sauser, iskrem og bakevarer, og i molekylær gastronomi. Det brukes også i bandasjer for kroniske sår, og som hjelpestoff for gjenoppbygging av benvev og hjertemuskler etter skader. Og nå også i kunsten.
Krabbe har tidligere arbeidet med de fargebegresningene som materialene sand, kobber, olivin, sølv m.m, har gitt henne. Men nå tar hun et stort steg inn i fargenes verden og eksperimenterer med å innføre farger i “alginatglasset”, farger som hun brukte for 15 år siden da hun selv blåste glass.
Karen Lise Krabbe har en cand. mag. i dansk/dramaturgi/spansk fra Universitetet i Aarhus. Hun har studert ved Brabrand Glasskole v/ do Karlslund, Aarhus (1997), vært assistent for Dam og Karlslund, Århus/Handrup (1998-2001), og assistent og blåser ved Mette Bülow, Aarhus (2000-2003). Hun har undervist i glass ved Aarhus kunstakademi ( 2002–2005), drevet eget verksted siden 2004 og Humboldt Gallery i Aarhus siden 2013.
Krabbe har mottatt flere priser som Coburg-prisen for Contemporary Glass 2014 – den viktigste prisen i europeisk glasskunst, og Hempel Glas prize i 2020. Krabbe har stilt ut i flere land, og er innkjøpt av Veste Coburg, Designmuseum Danmark, Ernsting Stiftungen, Ebeltoft Glasmuseum og Hempels Glasmuseum.
Bildene viser tester og uferdig arbeid.