Kirsti Taiviola

Kirsti Taiviola (MA) er glasskunstner, designer og lærer. Den røde tråden i Taivolas karriere har vært en interesse for mulighetene glass og lys har som verktøy for å formidle observasjoner og å gjøre noe synlig. Hun har arbeidet med spørsmål knyttet til materialitet, håndverk og opphavsrett, og verkene hennes hyller ofte det tradisjonelle håndverket i glasskunsten. Hun bruker ofte håndlagde frittformede glasslinser for å lede stråler av lys inn i ulike mønstre og figurer av kaustikk.

I tillegg til sitt arbeid som kunstner har Kirsti Taiviola i lang tid arbeidet som lærer ved Aalto University School of Arts, Design and Architecture, der hun underviser i glasskunst og design. Verkene hennes er inkludert i samlingene til State Art Deposit Collection, Finnish Glass Museum og Porvoo Art Museum. Hun arbeider i kunstnerfellesskapet Savio i Kerava.

I løpet av oppholdet sitt på S12 arbeidet Taiviola med en serie håndblåste glasslinser. Disse skal brukes i et prosjekt bestående av en stop motion-animasjon og lysinstallasjon laget med glass. Prosjektet er en hyllest både til den analoge filmproduksjonsprosessen og kunsten å lage linser.

 

Dates:  November - Desember 2023
Kirsti Taiviola | S12 Galleri og Verksted