Lene Tangen

Lene Charlotte Tangen var gjestekunstner hos S12 i april og mai 2022. Tangen har lenge interessert seg for Arktis og de økologiske konsekvensene av global oppvarming. Hennes arbeider har en klar relasjon til denne problemstillingen hvor hun forsøker å gjenskape isens struktur, form og materialitet og fryser et konkret øyeblikk i en pågående transformasjon. Hun vil at skulpturene skal skape assosiasjoner, og ønsker å fryse betrakterens tid, om så bare for et øyeblikk.

Tangen er spesialisert i støpt skulpturelt glass og arbeider med en teknikk som har tilsvarende likheter med bronsjestøperenes cire perdue. Glasset sages, slipes og bearbeides av Tangen  selv og hun utforsker det skjøre ved materialet glass, eksperimenter og presser det til sine ytterste grenser.

Lene Charlotte Tangen ble uteksaminert fra KADK, Bornholm i 2011, og har siden etablert sitt eget studio utenfor Oslo. Hun har deltatt på ti-tals utstillinger i blant annet Norge, Danmark Sverige, Tyskland, Storbritannia, USA og Kina, har vært nominert for flere priser, og mottok i 2021 et tiårig arbeidssstipend fra Statens Kunstnerstipend. Arbeidene hennes er innkjøpt av Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, KODE, Nasjonalmuseet og Hejian City Museum, Kina med flere.

Under sitt opphold i S12 har Tangen arbeidet med den egenutviklede teknikken som hun kaller “plaster casting”. Gjestekunstneroppholdet ble gjennomført i forbindelse med gruppeutstiIlingen I & We.

Dates:  April/Mai 2022
Lene Tangen | S12 Galleri og Verksted