Maria Konschake

Maria Konschake er en billedkunstner, forsker og smykkekunstner som arbeider med ulike materialer. De fleste av hennes verk er håndverksbaserte utforskninger av ulike temaer, og beveger seg mellom kritisk design og kunst. Ofte er de relatert til kroppen, men ikke nødvendigvis laget for å bli båret.

Maria Konschake er doktorgradsstudent ved Hasselt University og PXL-MAD School of Arts Hasselt (BE). I PhD-prosjektet, ‘An Act of Deviation: When Objects Carry Memories’, utforsker hun avvik som en kunstnerisk strategi og forsøker å analysere det på en måte som gjør at hun kan bruke det til å skape objekter som oppfordrer til refleksjon om forholdet mellom smykker, identitet og minner. Hun er spesielt interessert i avvik knyttet til minner. 

På S12 jobbet Konschake hovedsakelig med en serie sylindere i foam glass som tematiserer glemsel. Konschake gjennomførte ulike tester før hun støpe en serie på 8 sylindere (i en kombinasjon av  core  og foam casting) med forskjellige blandingsforhold av skum og vanlig, gjennomsiktig glass. Hun startet også et annet prosjekt, som hun vil fortsette å arbeide med etter oppholdet på S12.

Dates:  April 2024
Maria Konschake | S12 Galleri og Verksted