Mekdes W Shebeta

Mekdes W Shebeta er en Oslo-basert kunstner, født i Etiopia. Hun har studert billedkunst i Addis Abeba og interiørarkitektur i Nairobi, samt skulptur og digital kunst ved kunstakademiene i Oslo og Bergen. Shebeta har deltatt i både solo- og gruppeutstillinger i Etiopia, Kenya, Finland, Dresden og Norge.

I løpet av sitt opphold i S12 arbeidet Mekdes med å skape glasskomponenter til sitt prosjekt «ጸጥታ» Tseteta, som kombinerer eldgammel visdom, helbredelsespraksiser, tradisjonelt design og håndverk for å skape en meditativ arena for historiefortelling. Prosjektet inkluderer to leire- og papirarkitektoniske strukturer prydet med kobberfarget glass og tusenvis av glassperler. Det integrerer lyd med naturlige lyder, åndelige melodier og malerier med soltema. Ved å integrere tradisjonell arkitektur, lyd og lys, har hun som mål å skape et rom som oppmuntrer til å knytte kontakt, kontemplasjon og meningsfull deltakelse. 

I S12 lagde Shebeta abstrakte former i ulike teknikker, som skulle symbolisere en livmor og eggledere. Arbeidene vil senere også inkorporere LED-belysning som tillater langsom demping og lyse blink, for å skape en følelse av bevegelse. Dette var første gang Shebeta har arbeidet med glass, og objektene håper hun å kunne gjenbruke i ulike utstillinger og installasjoner i årene som kommer. 

 

Dates:  Oktober 2023
Mekdes W Shebeta | S12 Galleri og Verksted