Peter Sutton

Peter Sutton er en britisk maler og glasskunstner som bor og arbeider i Norge. Sutton har studert Architectural Glass ved Swansea College of Art, UK og han har hatt mange utsmykningsoppdrag både nasjonalt og internasjonalt.

For Peter Sutton handler glass om lys og farger. Han arbeider med stedsspesifikke utsmykninger i liten og stor skala, i arkitektur og rom. Arbeidene tilpasses og integreres i eller på vegger, glassfasader eller vinduer, både innen-og utendørs. I tillegg til disse oppdragene, lager han også kunstverk som er uavhengige og kan vises i utstillinger og kjøpes.

Suttons kunst handler om hvordan lys reagerer i et rom og hvordan det påvirker betrakteren. Intensiteten og uttrykket i kunstverkene hans endrer seg avhengig av belysningen og hvordan man ser på dem fra forskjellige vinkler og avstander. Han designer kunsten sin med tanke på hvordan lys skaper unike effekter i glasset.

I september 2023 var Peter Sutton gjestekunstner i S12, der han laget et stedsspesifikt arbeid for utstillingen «Behold». I dette verket med tittelen «Mountain» kombinerte han sin bakgrunn som maler og glasskunstner ved å eksperimentere med lys og skygger. Han tegnet «falske» skygger under glassobjektene, og skapte slik en unik og fascinerende visuell opplevelse.

 

Dates:  September 2023
Peter Sutton | S12 Galleri og Verksted