Saman Kalantari

Saman Kalantari var gjestekunstner i mars/april. I denne perioden har han holdt kurs i glassformingsteknikken, Pâte de Verre og jobbet med egen kunst.

I arbeidene sine forsøker Saman Kalantari å skape en dialog mellom tradisjonelt håndverk og kunst, mellom håndlagde og funnede objekter, deretter bruker han dem i en form for samtidsinstallasjon/kunstverk der likheter, forskjeller og mangfold holder sammen og sameksisterer veldig godt. En metafor for samfunnet.

Saman Kalantari er født i Iran, men har vært bosatt i Bolzano Italia siden 2004. Utviklet fra en bakgrunn i keramikk, introduserer Kalantaris arbeid glass som et flyktig materiale som har funnet veien inn i installasjon- og multimedia kunstens arena. Hans konseptuelle arbeid utviser teknisk dyktighet og innovasjon. I sin nyere forskning bruker han laserskjærings-teknologi og nye tilnærminger innen pate de verre for å forenkle den tradisjonelle tidkrevende teknikken til en lettere og mer fleksibel prosess. Han har vunnet flere priser for sitt innovative arbeid med moderniseringen og aktualiseringen av pate de verre-teknikken;

The Glass Art Society 2015 Technology Advancing Grant (TAG) i USA for sin innovative fleksible glassplate. Mottaker av en rekke prestisjetunge priser som 2008 Bullseye Emerge Newcomer award and gold award Emerge 2018, Portland, Oregon, USA; 2018 Warm Glass Prize, UK England, gold award Tg competition 2021-22, Portland, Oregon,the Creative Glass Center of America Fellowship, WheatonArts, i tillegg til å være finalist i mange andre konkurranser som  Glass Kanazawa, Japan; Bullseye Glass Emerge, Portland, og the Jutta Cunty-Franz Memorial Award. Kalantari har hatt stor utstillingsvirksomhet i USA, Italia, Japan, Nederland, Norge, Litauen, Danmark og har også undervist i ulike internasjonale mesterklasser rundt om i verden. I 2017 og 2018 var han nominert for Irvin Borowsky International Prize in Glass Arts.

I 2022 vant han den prestisjefylte gullprisen til Bullseye Glass.

Dates:  Mars/April 2022
Saman Kalantari | S12 Galleri og Verksted