Lightkeepers

Lightkeepers

30. nov 2019 – 2. feb 2020

Åpning 30. nov kl. 14:00

Neonlyset har sine røtter godt befestet i kommersiell skilting, og kan være et glorete statement assosiert med kapitalisme og byens underverden og natteliv.

Årets siste utstilling, Lightkeepers, viser glassarbeider hvor lys er en viktig ingrediens.  Kunstnerne som deltar er Sarah Blood (uk/us), Laurent Fort (fr/us), Anna Mlasowsky (de/us), Kamila Mróz (pl), Nathaniel Rackowe (uk) og Lily Reeves/Krista Davis (us/ca).

Til utstillingen har Sarah Blood invitert med seg et knippe kunstnere. I valget av desse har Blood hovedsakelig sett etter kunstnere som arbeider med lys på interessante måter. Enten de jobber med neon, lysrør eller projeksjoner så utfordrer verkene i Lightkeepers mediet konseptuelt og/eller teknisk, med en poetisk måte å arbeide med lys på, som et materiale for kunstnerisk uttrykk snarere enn et objekt som skal vekke oppsikt.

Arbeidene til Sarah Blood er et svar til det poetiske ved livet. Med fokus på lys og fenomenologi, leker hun seg med spenningen mellom ulike materialer, former og objekt.   Lily Reeves og Krista Davis aka The Paradise Boys lager videoskulpturer som fungerer som portaler som kan antyde hva som har vært, hva som kan være og hva som fortsatt kan være uoppdaget. Inspirert av modernismens formspråk tar Nathaniel Rackowe i bruk masseproduserte bygningsmaterialer samtidig som han bringer atmosfæren av tomme gater ved daggry inn i gallerirommet, mens Kamila Mróz har en mer organisk og skulpturell tilnærming til neon, hvor hun refererer til ulike skapninger og den biologiske verden.  For Laurent Fort er velvære og fordypelse, følelser og opplevelser hans viktigste mål for å skape unike lysverk som kan kobles til naturen og oss selv. Hos Anna Mlasowsky blir tekst og neon synonymer. Hennes interesse i temporære situasjoner og prosesser stammer fra egne opplevelser av å ha følt seg som en fremmed i hele sitt voksne liv.

 
Lightkeepers | S12 Galleri og Verksted