Oil nebula

Utstillingen Oil nebula  bruker begrepet the abyss, det enorme kosmiske havet i John Miltons Paradise Lost (1667), som skiller jorden fra helvete, som en metafor for samfunnets kollaps. Prosjektet trekker paralleller til den globale oppvarmingen av havene, der økosystemer dør ut og andre organismer tar over. Inspirert av den økende utbredelsen av invaderende arter og dagens miljøkatastrofer, mytologiserer utstillingen endringen i verdenshavene. 

 

Utstillingen består av skulpturelle arbeider i keramikk, glass og stål. Verkene skaper et billedspråk som forteller om havets og menneskenes fremtid, og former samtidig abyssens hav i seg selv. I likhet med Miltons abyss, som beskrives som både en avgrunn og et hav som rommer muligheten for fremveksten av nye verdener, fokuserer utstillingen på den usikre fremtidens farer og muligheter. 

 

Linda Morell arbeider med skulptur og installasjon som danner spekulative fremtider basert på myter, vitenskap og medisin. Hun er kjent for sitt minimalistiske og sterile formspråk, hvor menneskekroppen er et gjentakende tema. I Oil nebula har Morell beveget seg mot et nytt og varmere uttrykk, med flere figurative og realistiske elementer. 

 

Flere av arbeidene i Oil nebula har blitt til i verkstedet til S12 i løpet av de siste årene. Utstillingen har tidligere blitt vist på Vestfold kunstsenter og Oppland kunstsenter, før den nå endelig har kommet “hjem” til Bergen.

 

Linda Morell (f. 1993, Halmstad, Sverige) har en master i kunst fra Fakultet for kunst, musikk og design, Universitetet i Bergen,  2019 og en Bachelor fra Konsthögskolan i Umeå, 2017. Hun har hatt soloutstillinger ved Nordnorsk Kunstnersenter, BOA, Oppland Kunstsenter, Vestfold Kunstsenter, Plattform, Aldea og USF. I 2020 ble hun tildelt Norske Kunsthåndverkeres debutantpris. Morell er innkjøpt av Kode og Sogn og Fjordane Kunstmuseum.

 
Dates:  28.01.23-02.04.23
Links:  Linda Morell
Oil nebula | S12 Galleri og Verksted