Values

Values
Kati Kerstna
S12 Galleri og Verksted
10.02.24-17.03.24
Åpning 9.02.24 kl 19.00

I utstillingen Values stiller den estiske kunstneren Kati Kerstna (f. 1970) spørsmål ved hva som virkelig er verdifullt. Hvor verdifull, mangfoldig eller fattig ville verden, eller et spesifikt miljø vært hvis visse elementer manglet? Eller om det var flere av dem? Ville eksistens i det hele tatt vært mulig?

Kati Kerstna er kjent for å kombinere kunstnerskap og miljøvern og lager tankevekkende arbeider ved hjelp av glass, lys og mixed media. Siden hun ble uteksaminert fra Estonian Academy of Arts i 2001, har hun vært representert i et flertall utstillinger internasjonalt, og har formidlet temaer som miljøforurensning, global oppvarming og avskoging gjennom sine innovative installasjoner. 

I S12 viser Kerstna arbeidene «Values 1 & 2», to store hender i glass, som henger fra taket i det mørke gallerirommet. Det første arbeidet, «Values 1», handler om bier – Kerstna påpeker at det kan høres ut som en klisjé, og vi har alle hørt det mange ganger før – men uten bier ville livet ikke vært mulig på denne planeten. Overlevelse avhenger av artsmangfold. «Values 2» fremhever plantene i den berømte kvadratmeteren av den skogkledde engen Laelatu i Vest-Estland. I 2001 ble 76 forskjellige plantearter identifisert og registrert der, noe som plasserer denne kvadratmeteren som nummer to i verden når det gjelder artsmangfold.

Gjennom denne utstillingen utfordrer Kerstna betrakterne til å reflektere over konsekvensene av ubalanse i naturlig biologisk mangfold og dets påvirkning på livet slik vi kjenner det i dag.

 

 
Dates:  10.02.24-17.03.24
Links:  Kati Kerstna
Values | S12 Galleri og Verksted