Martin Woll Godal 2012

SAMMENKOBLINGER av Martin Woll Godal

Utstillingsåpning 21.september kl. 19.oo
(21.09.12-28.10.12)
Åpningstider:  onsdag – søndag  kl. 12.oo – 17.oo

 

 

 

 

 

 

 

 

S12 blir BETRAKTET
Fredag åpner utstillingen Sammenkoblinger med Martin Woll Godal i S12 Galleri og Verksted. I den forbindelse har hundrevis avkeramiske moduler funnet veien inn i galleriet. Vinduene dekkes av trakter med små kikkehull, som gir deg mulighet til å oppleve omverdenen på en ny og spennende måte.
Martin Woll Godal jobber med installasjoner og keramiske moduler. Utgangspunktet for arbeidene hans er en interesse for de estetiske og konseptuelle mulighetene han finner i krysningspunktet mellom arkitektur og skulptur.  Her undersøker han blant annet forholdene mellom kunst og estetikk, arkitektur og skulptur og forholdet mellom rom og kropp.

Bruk av rom, flate, form, rytme og bevegelser gjør hans arbeider estetisk vakre og utfordrer oppfattelsen av blant annet tyngdekraften. Hans moduler kan virke musiske i uttrykk, og til tross for at materialet han bruker er tett og ikke transparent, kan totaliteten virke lett og lysfylt. Noe som også forsterkes av at han trekker inn lys som formdannende element.

Arbeidet, Sammenkoblinger, danner et hovedverk for utstillingen. Her har Woll Godal trukket frem den bakenforliggende strukturen i en murvegg, nemlig fugene som holder det hele sammen. Ved å trekke frem konstruksjonsmaterialet som ornament ønsker han å studere ornamentets potensial for å danne rytmiske forløp og nye bevegelsesmønstre.

Martin Woll Godal tok sin master i kunst ved Kunsthøgskolen i Bergen 2007. Han har hatt utstillinger i Galleri Format, Hå gamle prestegård og deltatt på juryert Kunsthåndverk 2010 og 2011, i tillegg deltok han på Taiwan Ceramic Biennale i 2012.  http://www.wollgodal.com/

Martin Woll Godal vil ta del i Søndagsskolen hos S12 den 23.sept og 30. sept. Her kan barna møte kunstneren og leke seg med byggeklosser i keramikk som gir de mulighet til å bygge egne kunstverk.

 

Utstillingen er støttet av Bergen Kommune og Norsk Kulturråd